Hippe-Geboortekaartjes > Voorspelling: dit zijn de populaire babynamen van 2020

De Top 10 meisjes- en jongensnamen van 2020 voorspeld!

Een naam kiezen voor je toekomstige kleintje is een van de leukste dingen om mee bezig te zijn tijdens je zwangerschap, maar kan ook een lastig proces zijn. Misschien heb je al een jongensnaam in gedachte, maar ben je nog opzoek naar een mooie meisjesnaam? Of is het precies andersom? Wij van Hippe-Geboortekaartjes helpen je graag verder en hebben een overzicht gemaakt van de populaire babynamen in 2020. Zo kan je inspiratie opdoen en misschien zit hier wel dé perfecte naam tussen.

Welke namen gaven we onze baby’s in 2019?

Laten we eerst een kleine blik terugwerpen naar 2019*. In de top 4 populairste jongensnamen stonden toen Noah, Daan, Lucas en Levi. Bij de meisjesnamen zagen we de namen Emma, Mila, Sophie en Zoë erg veel voorkomen. Zij stonden dan ook bovenaan in de top 10 van de meest populaire namen. En wat daarbij opvalt is dat de naam Emma eigenlijk elk jaar opnieuw in de top 4 van populaire namen staat.

Wat worden dé populairste namen van 2020?

Maar wat kunnen we voorspellen over de babynamen in 2020? Met de gegevens van onze zusjessite Poobies onderzochten we welke namen in 2020 populair worden. Namen die we op proefkaartjes terugzien voorspellen natuurlijk welke namen ouders op het oog hebben voor hun baby van 2020. Wat valt op? De namen zijn nog steeds lekker kort. Dit is onze verwachte Top 10:

 1. Daan
 2. Noah
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Levi
 6. Finn
 7. James
 8. Noud
 9. Mees
 10. Liam

Alle jongens-kaartjes

En binnen de top 10 van meisjesnamen is er iets opvallends gebeurt. We zien namelijk dat de al jaren populaire naam Emma niet meer in de top drie staan. En waar de naam Saar vorig jaar nog op nummer 10 stond, is deze naam helemaal naar de top gestegen. Voor meisjesnamen ziet de top 10 er als volgt uit:

 1. Saar
 2. Mila
 3. Liv
 4. Sophie
 5. Zoë
 6. Milou
 7. Evi
 8. Olivia
 9. Lauren
 10. Nora

Alle meisjes-kaartjes

Wat is de trend voor babynamen in 2020?

Welke zijn de trends in babynamen van 2020? Ons valt een aantal zaken op als we kijken naar de babynamen die we tegen komen op onze geboortekaartjes:

 • Korte namen - Wat in 2019 in was en we in 2020 terug zien komen, zijn korte babynamen: jongensnamen met 1 of 2 lettergrepen en meisjesnamen die kort en krachtig zijn. Voor jongensnamen gaat deze trend het meest ver door, namen als Sem en Luuk zijn razend populair.
 • Meisjesnamen die eindigen op klinkers - Voor meisjes zien we dat ouders kiezen voor namen die op klinkers eindigen. Waar een aantal jaar geleden namen die eindigen op 'a' populair waren, is er nu meer afwisseling. Naast Mila, worden ook namen als Zoë en Milou populair. 
 • Natuurnamen - De trend van vegetarisch eten en kijken naar duurzame producten draait om 1 ding: de natuur. En dat zien we ook terug in namen. Natuur-namen worden nog een stukje populairder dan de vorige jaren. Denk eens aan Storm, Hazel, River en Luna.

populairste namen meisjes 2020   populairste namen jongens 2020

*  Top 2019 ontleent aan SVB

populair geboortekaartje foliedruk 2020   Populair geboortekaartje dieren 2020   Hip geboortekaartje 2020