Hippe-Geboortekaartjes > Leuke zwangerschaps- en kraamperiodetips tijdens de Corona-crisis

Leuke zwangerschaps- en kraamperiodetips tijdens de Corona-crisis

Ben je op dit moment (hoog)zwanger of net bevallen van jullie kleintje? Dan is het nu best een spannende tijd, en dat snappen we heel goed. We denken graag met je mee, zodat je er hopelijk toch van kunt genieten. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Tijdens de zwangerschap:

 • Doe een online zwangerschapscursus
  In deze tijd gaan helaas ook veel zwangerschapscursussen niet door, maar gelukkig zijn ook hier alternatieven voor! Er staan namelijk veel bevalcursussen online, zoals: www.webinarbevallen.nl en www.babyopkomst.tv.
 • Zoek een mooi geboortekaartje uit mét foto
  Gelukkig hebben jullie nu alle tijd om een mooi geboortekaartje uit te zoeken. Nu minder mensen op bezoek mogen komen, is een foto op het kaartje echt een aanrader! Je kunt bijvoorbeeld een fotolabel aan het kaartje hangen, een mooie fotokaart of een luxe pocketfold met foto uitkiezen. Wist je dat je niet naar het postkantoor hoeft voor postzegels? Bij PostNL kun je ze online bestellen! Dat scheelt weer. 

 

 

 

 

 

 

In de kraamperiode:

 • Kies voor digitaal kraambezoek
  Het is natuurlijk fantastisch als je kindje geboren is en het liefst laat je hem of haar zo snel mogelijk zien aan familie en vrienden. Helaas mogen we in deze lastige periode geen risico nemen, en zeker met een newborn wil je extra uitkijken. Maar hoe laat je dan je kindje zien? Onze tip: spreek met een groepje een tijd af om een digitaal kraambezoek te houden! Ga bijvoorbeeld in de babykamer zitten of zet een leuke achtergrond achter je, zoals ballonnen, een slinger of hang het geboortekaartje en de felicitatiekaartjes op. Digitaal bellen met meerdere mensen kan perfect via Google Hangouts of Facetime. Iedereen een theetje erbij…. en hopelijk mogen ze de kleine snel komen knuffelen! Veel mensen werken thuis dus vaak is het overdag ook mogelijk.
 • Of plan een raambezoek!
  Nog een manier om het kleintje te laten zien: raambezoek! Zet wat beschuit met muisjes buiten klaar, voordat ze komen. Ondertussen kun je met elkaar bellen. Voor nu met veel handkusjes, maar hopelijk over een tijdje met echte kusjes. Het zal wat vreemd aanvoelen maar ergens is het ook heel leuk! De datum en tijd van het raambezoek of digitaal kraambezoek kun je trouwens ook vermelden op het geboortekaartje.
 • Breng de buurt op de hoogte met een feestelijk bord of sticker
  Laat de hele buurt weten dat jullie baby geboren is! Met een geboortebord of raamsticker is het mooie nieuws niet te missen. Superleuk om in de stijl van je geboortekaartje te bestellen bijvoorbeeld, of een ooievaar met de naam erop. Iedereen die langsloopt kan zo meegenieten! 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien lees je dit niet voor jezelf - maar voor een vriendin, zus of collega die gaat/is bevallen. Dan kan jij ook wat leuks doen! Verras de kersverse ouders met een wenskaart voor de geboorte. Een persoonlijk, handgeschreven kaartje is in deze periode extra bijzonder.

And last but not least, probeer ondanks alles volop te genieten! En hopelijk zorgt deze tijd ook voor verbondenheid.