Er kan best wat komen kijken bij het maken van geboortekaartjes. We lopen het proces daarom graag stap-voor-stap met je door zodat je niks over het hoofd ziet. ...Heb je tussendoor een vraag of wil je advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Stap 2: Ontwerp je geboortekaartje

Heb je een favoriet design gekozen of ga je zelf een geboortekaartje ontwerpen? Bij Hippe-Geboortekaartjes.nl maak je altijd jouw unieke geboortekaartje. Alle designs die we aanbieden zijn volledig naar wens aan te passen. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp te maken op een blanco kaartje. Gebruik hiervoor de gratis clipart, lettertypes en kleuren in onze online editor. Het is ook mogelijk om eigen foto’s of afbeeldingen te gebruiken.
 • Een kaartje bewerkt? Nadat je kaartjes bewerkt hebt blijven ze bewaard in je eigen collectie. Zo kun je je kaartje helemaal klaarzetten zodat je na de geboorte alleen nog de datum en andere details aan hoeft te passen.
 • Ook kun je makkelijk kopieën maken van kaartjes in je eigen collectie. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere versies van een geboortekaartje maken.
 • Alle kaartjes in onze collectie kun je volledig naar wens aanpassen. Tijdens het ontwerpen kun je de voor-, binnen- en achterzijde van je kaart aanpassen met andere kleuren, lettertypes en afbeeldingen. Onze online editor maakt het bewerken heel gemakkelijk. Op deze pagina vind je tips die je kunnen helpen met ontwerpen.
 • Kom je er niet uit? Neem even contact op en we helpen je graag verder!
Heb je onze foliecollectie al bekeken? Deze kaartjes hebben een extra luxe uitstraling door een laagje glanzend folie op de kaart. Ook deze geboortekaartjes zijn naar wens aan te passen. Heb je een ander mooi kaartje gezien zonder folie, maar wil je hem graag met folie? Neem dan even contact met ons op, dan zetten wij het kaartje voor je om naar foliedruk.
Maak je geboortekaartjes helemaal af met houten elementjes of echte strikjes. Deze kun je los mee bestellen met de geboortekaartjes. Op de elementjes en strikjes zit een handig plakkertje zodat je ze gemakkelijk op de kaartjes kunt bevestigen.
Maak een echt cadeautje van je geboortekaartje door het te versturen in een pocketfold. Je kunt je kaartje zo combineren met een foto of kraamborrelkaartje. Houd wel rekening met de afmetingen van de verschillende onderdelen.
Kijk ook eens bij de andere extra’s om je geboortekaartje nóg mooier te maken zoals fluwelen lintjes of labeltjes.

Stap 3: Bestel een proefdruk

 • Ben je tevreden met het kaartje dat je ontworpen hebt en benieuwd hoe het er straks in het echt uit komt te zien? Bestel dan een proefdruk. Geef bij het bestellen aan dat je een proefdruk wilt, en kies de papiersoort. Je kunt meerdere proefdrukken bestellen in 1 bestelling.
 • Bij je 1e proefdruk ontvang je een samplesetje met de verschillende papiersoorten en de envelopkleuren. Dat maakt het kiezen straks een stuk makkelijker!
Nu je jouw geboortekaartje ziet zoals hij echt gaat worden, is hij dan naar wens? Wil je toch liever andere kleuren of teksten, een afbeelding anders, of een andere papiersoort? Nu kun je dat nog gemakkelijk aanpassen. Controleer het kaartje ook op eventuele spelfouten die je eerder misschien nog over het hoofd hebt gezien. Je kunt zoveel proefdrukken bestellen als je wilt.

Stap 4: Voorbereiden voor je eindbestelling

 • Voordat je kindje geboren is kun je vast wat dingen voorbereiden. Als je kleintje er dan straks is, kun je de geboortekaartjes zo bestellen en versturen!
 • Maak van tevoren vast een overzicht van de personen die je straks een geboortekaartje wilt sturen en zorg dat je alle adressen hebt. Zo weet je ook meteen hoeveel kaartjes je straks nodig hebt. Wij adviseren altijd 5 kaarten extra te bestellen, dat is altijd handig mocht je toch iemand vergeten zijn. En je wilt natuurlijk ook een kaartje voor in het plakboek!
 • Wil je de geboortekaartjes direct door ons laten verzenden, dan kun je hier vast de adressenlijst klaarzetten. Dit kun je vooraf doen. Je kunt de adressen altijd nog bijwerken.
 • Hoe leuk is het om je geboortekaartje te versturen in een mooie, bijpassende envelop! Kies hier een mooie envelop die past bij je geboortekaartje. We hebben enveloppen in meer dan 25 kleuren en luxe enveloppen met een gouden inlay of met goudfolie hartjes of stipjes.
 • Onze tip: bestel de enveloppen vooraf. Zo kun je de adressen er vast op schrijven of etiketten er op plakken en ligt alles klaar voor als jullie kindje er is.
Maak je envelop helemaal af door er een sluitsticker op te plakken. Kies een mooie folie sluitzegel of sluitzegel uit onze collectie, of laat een sluitsticker op maat ontwerpen in de stijl van jouw geboortekaartje. 
Je kunt de verzending van je geboortekaartje extra feestelijk maken met adresstickers met goudfolie. Je kunt de adressen zelf op de stickers schrijven.
Wil je iedereen in de buurt meteen kunnen laten weten dat jullie zoon of dochter geboren is? Bestel vóór de geboorte vast een geboortebord, raamsticker of geboortevlag met de naam van je kindje en zonder geboortedatum. Dan heb je die alvast in huis!

Stap 5: Bestel je geboortekaartje

In de eigen collectie in je account staat onder elk opgeslagen ontwerp de knop ’bereken prijs’. Hiermee kun je eenvoudig uitrekenen wat de kosten zijn van je geboortekaartjes. De kosten zijn afhankelijk van onder andere het formaat en de papiersoort waar je voor kiest.
 • Is het ontwerp van je kaartje helemaal naar wens, heb je de laatste geboortedetails aangepast en kloppen de namen en contactgegevens op het kaartje? Dan ben je klaar om te bestellen!
 • Wil je de kaartjes thuis ontvangen om zelf te kunnen versturen? Kies in het bestelproces dan voor ‘pakket ontvangen’. Je kan ook gebruik maken van onze verzendservice, kies dan voor ‘directe verzending’.
 • Let erop dat het formaat en de papiersoort van je wens selecteert.
Nu je zo'n mooi geboortekaartje hebt gemaakt voor jullie kindje is het super leuk het kaartje een mooi plekje te geven in huis of in de babykamer! Met onze mooie, houten kaarthouder kun je het kaartje leuk ergens neerzetten. Onze tip: bestel de kaarthouder tegelijk met je geboortekaartjes, dat scheelt weer verzendkosten!

Tips voor de aankondiging van de geboorte

 • Kondig de geboorte van jullie kindje aan met een geboortebord en laat de hele buurt weten hoe trots jullie zijn! Kies een mooi ontwerp uit onze collectie, laat een bord maken met de voorkant van jullie geboortekaartje of ontwerp zelf een geboortebord.
 • TIP: bestel het geboortebord zonder datum en vóór de geboorte zodat je hem vast in huis hebt.
Een andere manier om de geboorte van jullie kindje aan te kondigen is met een geboortevlag. Wat super leuk is, deze vlag kan elke verjaardag weer uitgehangen worden!
Laat iedereen weten dat jullie kleintje geboren is met een feestelijke raamsticker! Kies een sticker uit onze collectie met de naam van je kindje of gebruik de voorkant van jouw geboortekaartje als raamsticker.

De mooiste decoraties in de stijl van je geboortekaartje

Creëer een blijvende herinnering aan de komst van je kindje en laat bijvoorbeel de voorkant van je geboortekaartje drukken op canvas Ook super hip, een canvasposter met magnetische houten latjes! Leuk om op te hangen in de babykamer.
Uniek bij Hippe-Geboortekaartjes.nl, een luxe babykamerposter die je zelf aan kan passen in de stijl die bij jou past! Kies een poster of poster met folie uit onze collectie en pas hem in de online editor aan tot jouw eigen unieke ontwerp. Of bestel een poster in de stijl van je geboortekaartje.
Ben je helemaal weg van jouw geboortekaartje? Laat je geboortekaartje afdrukken op een houten paneel om er een tastbare herinnering aan te hebben. Zo’n houten paneel staat erg leuk in de meeste babykamers!
Bezig met de inrichting van de babykamer? Deze muurstickers zijn speciaal ontworpen voor de kinderkamer. Kies een gepersonaliseerde sticker met de naam van jullie kleintje, patroon-muurstickers die je zelf over de muur kunt verdelen of een groeimeter in de vorm van een giraf.