Alle kaartjes op Hippe Geboortekaartjes zijn te personaliseren om het geheel naar wens te maken. Je kunt een ontwerp uit onze ruime collectie kiezen en bewerken of je kunt met een blanco kaartje starten om een volledig eigen design te maken. We hebben op deze pagina al onze tips, adviezen en... specificaties op een rij gezet om je nog beter op weg te helpen binnen alle mogelijkheden die er zijn.

Heb je tussendoor een vraag of wil je advies? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

Onze beste tip: bestel vooraf een proefdruk van jouw kaartje om er zeker van te zijn dat alles naar wens is.

Info over de kaarttypen

In onze collectie hebben we zowel dubbele kaarten (buiten- en binnenzijde) als enkele kaarten (voor- en achterzijde). Daarnaast hebben we verschillende formaten zoals vierkant, staand, liggend, panorama en meer.

Heb je een leuk dubbel kaartje gezien in onze collectie, maar wil je deze liever als een enkele kaart? Of juist andersom? Of heb je een vierkant kaartje gezien, maar wil je deze graag als liggende versie? Op de productpagina van een kaartje kun je het ontwerp eenvoudig omzetten naar de gewenste versie met de knop Ander formaat.
Wij kunnen ieder formaat en type aanpassen als je er niet uitkomt. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice en laat ons weten om welk kaartje in jouw account het gaat en welk kaarttype we ervan mogen maken.

In veel gevallen kunnen we een gewoon geboortekaartje omzetten naar een houten of kraft geboortekaartje. Soms moeten er een paar aanpassingen gemaakt worden omdat bijvoorbeeld foliedruk en hoogglans niet op een houten geboortekaartje gedrukt kunnen worden. Ben je benieuwd naar de opties? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder!


Info over de online editor

Je kunt uiteraard in iedere browser de online editor gebruiken, maar de beste ervaringen binnen de editor heb je met Google Chrome.

Om ervoor te zorgen dat alle teksten en elementen op jouw kaart netjes zijn uitgelijnd, kun je in de editor het hulpraster aanzetten. Deze vind je rechts bovenin de balk; - op mobiel vind je deze onder de 3 stipjes bovenaan de editor.

Wanneer je een tekst of element selecteert en verplaatst, zie je een klein rood stipje in het midden. Dat stipje staat voor het midden van dat element. Als je dit element op een van de hulplijnen plaatst, weet je dat jouw element netjes uitgelijnd is.

Heb je een patroon, kleurvlak of foto als achtergrond gebruikt? Zorg er dan voor dat deze mooi over de marges loopt, zodat er geen witte randjes kunnen ontstaan. Je kunt dit met één klik doen, door in de editor op het icoon van uitvullen te klikken; /

Je kunt de verschillende elementen in een kaart meer naar de achter- of voorgrond plaatsen. Speel hiervoor met de volgorde in onze editor om het naar wens te maken.
Let op: elementen met foliedruk of een hoogglans afwerking komen altijd bovenop.

Je kunt een achtergrond eenvoudig aanpassen door een afbeelding in te laden of een achtergrondkleur te kiezen. Daarbij heb je verschillende opties zoals het instellen van transparantie. Sommige elementen in de achtergrond zijn ook om te kleuren.
Heb je vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

Heb je meerdere varianten van jouw kaart nodig? Je kunt eenvoudig een kopie maken van jouw ontwerp in de editor. Pas hiervoor de naam van je ontwerp aan en sla hem direct op in je eigen collectie.


Info over de productie

De veiligheidsmarge geeft aan tot hoe ver tekst en andere elementen van de rand van jouw ontwerp moeten blijven. Dit voorkomt dat er tekst of beeld wordt afgesneden of op de rand van je kaartje komt te staan. Deze marge wordt zichtbaar in de editor wanneer je tekst of andere elementen selecteert en verplaatst.

De snijmarge (afloop) is er voor de minimale speling tijdens het snijden van jouw kaartjes. De standaard snijmarge in drukwerk is 3 milimeter rondom het gehele ontwerp.
Heb je een foto of patroon als beeldvullende achtergrond? Laat deze achtergrond doorlopen tot en met de rand buiten je kaartvlak. Zo voorkom je witranden na het snijden en het zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden. Deze marge wordt zichtbaar in de editor buiten je kaart als je de achtergrond, een tekstveld of andere elementen in de editor selecteert en verplaatst.

Bij een kader raden we aan om deze aan één zijde (bijvoorbeeld de voorzijde) van jouw kaartje te plaatsen. In verband met de 3 millimeter snijmarge, kan jouw kaartje namelijk iets verschuiven in de snijmachine. Dit kan betekenen dat er bijvoorbeeld aan de linkerkant 2 millimeter meer wordt afgesneden, waardoor je aan de rechterkant 2 millimeter extra hebt.
Bij de meeste ontwerpen valt dit niet op, maar kies je voor een kaartje met een kader, dan kan dit net iets meer opvallen. Bij een kader aan beide zijdes is dit risico wat groter.
Wil je advies over jouw ontwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Iedere bestelling die je plaatst is uniek, bij iedere bestelling worden de kleuren opnieuw gemengd in onze machines. Hierdoor kan het zijn dat er een minimaal kleurverschil ontstaat tussen jouw bestellingen, zoals tussen de proefdruk en je bestelling van een oplage.
We proberen de kleurverschillen tot een minimum te beperken in onze ontwerpen, maar er kunnen kleurverschillen ontstaan door de verschillende papiersoorten. Bijvoorbeeld de kleur op een bijpassende sluitzegel kan daardoor net iets afwijken van je kaartjes.

Voor ontwerpen met een donkere achtergrond raden we je aan om een papiersoort zonder structuur te kiezen. Door de gladde afwerking van deze papiersoorten heeft de inkt een mooie dekkingsgraad.
Voor ontwerpen met een lichte achtergrond is het papiersoort Oud-Hollands, Tintoretto of Linnen (voor folie) mooi. Deze papiersoorten bevatten een licht voelbare structuur wat erg mooi is met lichte kleuren, maar nadelig kan werken bij donkere achtergronden, omdat de inkt hier minder goed op hecht. Het gevolg is dat de witte kleur van het papier door de inkt heen kan schijnen.
Wil je advies over het papiersoort bij jouw ontwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Foto’s met een grootte van minimaal 1 MB (300 dpi) zijn meestal voldoende voor drukkwaliteit. Als je de foto’s door een professionele fotograaf laat maken, zijn de foto’s vaak van een té groot formaat, waardoor deze in het ontwerp gecomprimeerd worden en hun kwaliteit verliezen.
Twijfel je of de kwaliteit van je foto voldoende is? Neem dan contact op met onze klantenservice, we kijken graag even met je mee! Je mag ook de foto per mail naar ons te sturen, zodat we deze kunnen optimaliseren voor een mooi resultaat van jouw drukwerk.


Je eigen ontwerp aanleveren

Ben je meer thuis in de Adobe programma’s of Canva? Of heeft iemand anders voor jou een ontwerp gemaakt? Het bestellen van kaartjes met een eigen ontwerp kan natuurlijk ook bij ons! Upload jouw ontwerp in de editor of neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

Zorg dat je de pagina’s in de juiste maat opmaakt inclusief marge, deze marge is je afloop en wordt dus afgesneden in de productie. Vul je ontwerp dus volledig uit in de editor, ook over de snijrand. Plaats geen belangrijke teksten of elementen in folie op je snijrand. Hieronder vind je de juiste maten:

  • • Vierkant: 500x500 pt + marge van 10 pt rondom
  • • Staand: 510x750 pt + marge van 10 pt rondom
  • • Liggend: 750x510 pt + marge van 15 pt rondom
  • • Langwerpig: 517x1055 pt + marge van 17 pt rondom
  • • Panorama: 1055x517 pt + marge van 17 pt rondom

Zorg dat je de pagina’s in de juiste maat opmaakt inclusief marge, deze marge is je afloop en wordt dus afgesneden in de productie. Vul je ontwerp dus volledig uit in de editor, ook over de snijrand. Plaats geen belangrijke teksten of elementen in folie op je snijrand. Hieronder vind je de juiste maten:

  • • Vierkant: 520x520 px (dit is incl. marge)
  • • Staand: 530x770 px (dit is incl. marge)
  • • Liggend: 780x540 px (dit is incl. marge)
  • • Langwerpig: 551x1089 px (dit is incl. marge)
  • • Panorama: 1089x551 px (dit is incl. marge)