Nu al voorspeld: dít worden de populairste namen van 2021

Noah en Liv worden de populairste babynamen van 2021, zo voorspelt Hippe-Geboortekaartjes.nl. Door online zoekgedrag en namentrends op geboortekaartjes te analyseren, maakte de site een Top 10 met populairste jongens- en meisjesnamen.

De Top 10 populairste jongensnamen van 2021

Noah blijft net als vorig jaar de meest geliefde jongensnaam. Emma daarentegen, vorig jaar de nummer 1 bij de meisjes, wordt uit de Top 10 verstoten. De naam Liv maakt een opvallende stijging: afgelopen jaar stond ze op plek 15, nu dus op plek 1.

  Jongensnamen Meisjesnamen
1 Noah Liv
2 Mees Zoë
3 Sem Tess
4 Daan Sofie
5 Finn Julia
6 Siem Mila
7 Mason Evi
8 Thomas Lotte
9 Milan Milou
10 Lucas Nora

Alle geboortekaartjes

Nieuwkomers in de Top 10

We gaan volgend jaar nog meer nieuwkomers zien in de Top 10: zo stijgt ‘Eva’ naar plek 7 en ook Thomas staat voor het eerst sinds 2011 weer in de Top 10. De jongensnaam Mees is al jaren aan het stijgen en komt volgend jaar eindelijk de Top 10 in.

Dit is de trend voor 2021

Met de gegevens van Hippe Geboortekaartjes is het al duidelijk wat de trend in babynamen voor 2021 wordt.

- Meisjesnamen die eindigen op een klinker

De trend voor meisjesnamen die eindigen met een klinker zet door. Van de 10 namen hebben er 8 een klinker op het einde. De enige uitzonderingen in de Top 10 meisjesnamen zijn Liv en Tess. 

- Minder korte jongensnamen

Waar de Top 10 voor 2020 nog vol korte jongensnamen met 1 lettergreep stond, komen steeds meer namen met 2 lettergrepen de Top 10 jongensnamen in. Sommige namen zijn klassiekers, zoals Thomas en Lucas, andere namen maken echt een debuut; Milan en Mason zijn echt van deze tijd!

Opvallendste stijgende babynamen van 2021

De opvallendste stijger bij de jongens is echter Mason, vorig jaar nog op plek 22, nu op positie 8.
Niet in de Top 10 maar wel opvallende grote stijgers zijn Fien, Amy en Loua bij de meisjes, en Guus, Niek en Jurre bij de jongens.

Bij publicatie van dit bericht graag linken naar Hippe-Geboortekaartjes.nl, de bron van dit bericht.