In België kan je er niet omheen en ook in Nederland zien we dit steeds meer: doopsuikers of geboortebedankjes. De doopsuikers zijn een prachtige traditie om de geboorte van een kindje te vieren en het kraambezoek te bedanken na hun komst. Ga jij hier ook mee aan de slag? Dan zijn hier een aantal tips om de mooiste doopsuikers te maken voor deze bijzondere gelegenheid.

1 - Kies een thema

We zien vaak dat ouders voor één thema kiezen, voor het geboortekaartje en de geboortebedankjes. Dit zorgt ervoor dat het een prachtig geheel wordt. Populaire thema’s zijn bijvoorbeeld beertjes, bloemen of jungledieren. Maar we zien ook veel zachte, neutrale kleuren met glinsterend foliedruk. Wist je dat elk geboortekaartje omgezet kan worden naar een sticker en doopsuiker verpakkingen? Neem daarvoor even contact met ons op.

2 - Kies het aantal

Bedenk hoeveel bezoekers je verwacht en hoeveel doopsuikers je mee wilt geven. Om de doopsuikers mooi te presenteren, is het handig om genoeg reserve doosjes en zakjes te hebben, zodat je altijd een mooie presentatietafel hebt.

3 - Kies je verpakking

De verpakking van je doopsuikers zorgt voor een prachtig plaatje. Hiervoor zijn er veel verschillende opties, zoals transparante zakjes, elegante doosjes of glazen potjes met een sticker. Het gebruik van linten, strikjes en droogbloemen kan ook helpen om de verpakking extra speciaal te maken. Hieronder vind je nog meer ideeën voor feestelijke doopsuikers.

4 - Denk na over de vulling

Klassieke opties zoals amandelen of chocolaatjes zijn altijd een goede keuze, maar je kunt ook kiezen voor andere lekkernijen zoals mini-koekjes of gekleurde snoepjes. Heb je zin om in je verlof nog in de keuken te duiken? Dan is een zelfgemaakte lekkernij natuurlijk ook een heel leuk idee.

5 - Maak een mooie presentatie

Creëer een prachtig geheel van de doopsuikers. Gebruik hiervoor een plateau, rekje of een speciaal presentatiestuk om de doopsuikers tentoon te stellen. Maak een mooie mix van het geboortekaartje in een houten houder, de doopsuiker doosjes, zakjes en potjes. Inspiratie nodig? Kijk dan ook eens op Pinterest!

Bekijk onze doopsuikers

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop

Doopsuiker en geboortebedankjes ideeën

Hieronder een paar ideeën voor originele doopsuikers:
- Gepersonaliseerde doosjes
- Glazen potjes met naamsticker
- Zeepflesjes met naamsticker
- Lolly’s met naamsticker
- Bellenblaas met label
- Gepersonaliseerde zakjes
- Flesjes met label
- Koekjes met de naam van de baby
- Zeepjes met naamsticker op de wikkel
- Geurstokjes met naamsticker
- Mini-plantenpotjes met naamsticker

Maak jouw eigen naamsticker

Creatieve tips voor naamstickers

Naast het versieren van de doopsuikers kun je naamstickers ook op andere creatieve manieren gebruiken. Sluit bijvoorbeeld de enveloppen van de geboortekaartjes met bijpassende stickers, of gebruik stickers om een traktatie voor een broer of zus te personaliseren. Een leuk werkje om te doen tijdens jouw verlof.