Wat leuk, er is een kleintje in jouw omgeving geboren! Je kan vast niet wachten om het kindje te bewonderen en op kraambezoek te gaan. Wanneer het zover is, wil je natuurlijk wel aankomen met een leuk én origineel kraamcadeau. Heb je hier nog inspiratie voor nodig? Dan zit je hier goed. Wij geven 10 tips voor een origineel kraamcadeau!

Persoonlijke en originele kraamcadeaus ideeën

Wanneer je op kraambezoek gaat en een cadeau meeneemt, hoeft het niet meteen worden gebruikt. Het is ook juist heel leuk om iets te geven waar het kindje (of de ouder) wat later nog plezier aan heeft. Eén van de manieren om een cadeau origineler te maken, is door het te personaliseren: met de naam van het kindje of door jouw eigen touch eraan te geven. Vandaag geven we je 10 tips voor de leukste, persoonlijke kraamcadeaus.

#1 Memorybox

We beginnen meteen met een prachtig kraamcadeau én een bijzondere herinnering voor later: een houten memory box met spulletjes uit de zwangerschap en babytijd. Daarnaast staat de memory box ook ontzettend mooi in de babykamer of woonkamer. De box kan gevuld worden met het geboortekaartje, echo foto's, de eerste kleertjes en nog veel meer. En extra leuk, je kunt de memorybox personaliseren met o.a. de naam van de kleine!

#2 Knuffel met naam

Een knuffel is natuurlijk altijd leuk om te geven maar een Happy Horse knuffel met geborduurde naam van de baby maakt het kraamcadeau meteen nog veel origineler! De heerlijke zachte knuffels van Happy Horse zijn al jaren geliefd bij elke baby en verkrijgbaar in maar liefst 9 mooie kleuren.

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop

#3 Ontspanning voor mama en/of baby

Wist je dat je tegenwoordig op veel plekken een cursus babymassage kan doen? Superfijn voor zowel de ouders als de baby én een heel origineel kraamcadeau! Ook zijn er in de meeste steden speciale babyspa’s waar een baby heerlijk wordt verwend. Natuurlijk kan je ook de mama in de watten leggen door haar een ontspanningspakketje met verzorgingsproducten te geven of een massage als kraamcadeau te doen. Dit kan ze vast heel erg waarderen.

#4 Babykamer-poster

Nog een origineel kraamcadeau is een gepersonaliseerde poster voor in de babykamer. Hierop kan je de naam en de geboortegegevens zetten en de kleur laten matchen met de babykamer. Je kan de poster zelf eenvoudig bewerken en we kunnen je er ook bij helpen. Wil je de poster ook meteen ophangen? Dan kan je ook kiezen voor een canvasposter met handige magnetische latjes! De latjes staan mooi in elke babykamer.

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop

#5 Geboortestoel- of krukje

Nog een leuk én persoonlijk kraamcadeau is het IKEA Sundvik kinderstoeltje of IKEA Flisat kinderkrukje met een gepersonaliseerde meubelsticker! Op de stickers staat de naam van het kindje, de geboortegegevens en een leuk design. Hier zal het kindje nog jaren plezier van hebben en maakt het een heel origineel kraamcadeau.

#6 Kraambezoekboek

Ben je één van de eerste die op kraambezoekboek mag komen? Dan is dit wel een heel origineel kraamcadeau: een gepersonaliseerd kraambezoekboek met de naam van het kindje. Op iedere bladzijde in dit invulboek staan vragen voor de kraamvisite, wat de kraamweken nog bijzonderder maakt! Alle mooie herinneringen worden samengebundeld in een boek dat de ouders later nog met het kindje kunnen doorbladeren.

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop

#7 Mooi voorleesboek

Een kinderboek is altijd een goed cadeau en zullen alle ouders blij mee zijn. Extra leuk: schrijf een lief tekstje en je naam voor in het boek, zodat het altijd duidelijk is dat ze die van jou hebben gekregen.

#8 Gepersonaliseerde kleertjes en verzorging

Waarschijnlijk zullen de ouders veel kleertjes krijgen van kraambezoek dus als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau, dan is een gepersonaliseerd kledingstuk zoals een rompertje, mutsje of een slaapzak of badcape met babynaam misschien wel iets voor jou om te geven!

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop

#9 Houten speelgoed

Een tijdloos kraamcadeau is houten speelgoed. Denk aan een houten trein of stapelringen. Het kindje zal hier nog jaren plezier aan beleven en dat maakt het een duurzaam én origineel kraamcadeau.

#10 Voedzame maaltijd

Last but definitely not least, je kunt ouders vaak niet blijer maken dan met een heerlijke vers gekookte maaltijd. Koken is vaak wel het laatste waar ouders in de kraamweken tijd voor hebben dus meteen een heel fijn en origineel kraamcadeau.