Hippe-Geboortekaartjes > Voorspeld: dit worden dé unisex namen van 2022!

Voorspeld: dit worden dé unisex namen van 2022!

Steeds meer mensen kiezen voor een unisex babynaam. Het is een trend die vanuit de Verenigde Staten naar ons land is overgewaaid en ook hier meer voet aan de grond krijgt. Door online zoekgedrag en namentrends op geboortekaartjes te analyseren, heeft Hippe-Geboortekaartjes een lijst gemaakt met de populairste unisex namen. 

Top 10 populairste unisex namen van 2022

1. Sam
2. Charlie
3. Bo/Beau
4. Lou
5. Quinn
6. Robin
7. Jip
8. Dani
9. Lux
10. Bowie

Sam

De meest gekozen unisex naam is Sam. Deze naam is afgeleid van het Hebreeuwse Samuël. Het zal daarom ook niet verbazen dat met name jongens de naam Sam krijgen, maar ook voor meisjes is het een stoere naam die steeds meer in opkomst is. 

Charlie

Charlie is afgeleid van de Germaanse jongensnaam ‘Karel’. Er zijn veel nationale en internationale bekendheden met de naam Charlie, denk aan Charlie Chaplin, Charlie Sheen en Charlie Dagelet.. De naam is onwijs stoer voor zowel een jongen als een meisje, maar is tegenwoordig iets populairder voor een meisje.

Bo/Beau

Kort en stoer is deze naam voor zowel een jongen als een meisje. Bo wordt iéts vaker voor een meisje gekozen en Beau voor een jongen.

Lou

Deze naam is écht een hippe unisex-naam. De naam wordt iets vaker gekozen voor een meisje maar is ook voor een jongen onwijs stoer. Afkorting van Louis of Louise. De betekenis is ook mooi: beroemde strijder.

Quinn

De Latijnse naam Quinn wordt vooral voor jongens gekozen maar is ook een upcoming naam voor meisjes.

Robin

Eén van de bekendste unisex-namen is Robin. Er worden bijna evenveel jongen als meisjes geboren met deze naam. En dat snappen wij wel met de betekenis ‘schitterend’.

Jip

Vroeger was Jip een echte jongensnaam, afkomstig uit het Germaans. De afgelopen jaren worden er ook steeds meer meisjes geboren met deze hippe naam. De betekenis is ‘stralend kind van edele afkomst’.

Dani

De naam Dani komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent ‘Mijn rechter is God’. De naam is afgeleid van Daniël en scoort vooral goed bij jongens. Toch komen er steeds meer meisjes bij met de naam Dani.

Lux

De naam Lux komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘licht’. Het is een stoere naam die, met name in het buitenland, vooral wordt gegeven aan meisjes, maar de laatste jaren krijgen ook steeds meer jongens de naam Lux.

Bowie

Deze hippe naam is zowel voor jongens als meisjes populair. De naam betekent ‘overwinning’. Wij zijn fan!

Ook deze neutrale unisex-namen werden vaak gespot op proefdrukken van geboortekaartjes:
Riley, Eden, Jamie, Bobby, Marly, Nox, Diede, Bobbie, Jaimy, Noa/Noah, Marijn, Luca/Luka, Senna.

Alle neutrale/unisex-geboortekaartjes

Bij publicatie van dit bericht graag linken naar Hippe-Geboortekaartjes.nl, de bron van dit bericht.