Ben je op zoek naar een genderneutrale naam of weet je nog niet of je een meisje of jongen krijgt? Dan zit je hier goed. We hebben de populairste genderneutrale-namen van 2024 verzameld én geven je inspiratie voor nog meer toffe unisex-namen.

Bekijk hier alle unisex-geboortekaartjes

Top 50 populairste genderneutrale namen 2024

Benieuwd naar de top 100 jongensnamen? Dit zijn ze dan! Welke naam vind jij het mooist?

Bron: SVB

1. Riley
2. Sky
3. Jonne
4. Charlie
5. Sasha
6. Mexx
7. River
8. Jaël
9. Jessy
10. Skyler
11. Avery
12. Jaimy
13. Senne
14. Bowi
15. Robin
16. Rune
17. Beau
18. Bowie
19. Ziggy
20. Lou
21. Senna
22. Teddy
23. Amine
24. Kaya
25. Jip
26. Marijn
27. Eden
28. Marley
29. Nour
30. Lux
31. Louèn
32. Yuki
33. Novi
34. Jamie
35. Bobby
36. Sammie
37. Bodi
38. Billie
39. Isa
40. Quinn
41. Dani
42. Sam
43. Juul
44. Mika
45. Indy
46. Jules
47. Bodhi
48. Alex
49. Sev
50. Bo
Bekijk alle neutrale-geboortekaartjes

Isa

De naam Isa wordt voornamelijk gekozen voor meisjes maar ook steeds meer jongens krijgen deze naam. We snappen heel goed dat deze stoere, Bijbelse naam op nummer 2 staat!

Bo/Beau

Kort en stoer is deze naam voor zowel een jongen als een meisje. Bo wordt iéts vaker voor een meisje gekozen en Beau voor een jongen.

Jip

Vroeger was Jip een echte jongensnaam, afkomstig uit het Germaans. De afgelopen jaren worden er ook steeds meer meisjes geboren met deze hippe naam. De betekenis is ‘stralend kind van edele afkomst’.

Lou

Deze naam is écht een hippe unisex-naam. De naam wordt iets vaker gekozen voor een meisje maar is ook voor een jongen onwijs stoer. Afkorting van Louis of Louise. De betekenis is ook mooi: beroemde strijder.

Charlie

Charlie is afgeleid van de Germaanse jongensnaam ‘Karel’. Er zijn veel nationale en internationale bekendheden met de naam Charlie, denk aan Charlie Chaplin, Charlie Sheen en Charlie Dagelet.. De naam is onwijs stoer voor zowel een jongen als een meisje, maar is tegenwoordig iets populairder voor een meisje!

Sam/Sammie

Deze naam is afgeleid van het Hebreeuwse Samuël. Het zal daarom ook niet verbazen dat met name jongens de naam Sam krijgen, maar ook voor meisjes is het een stoere naam die steeds meer in opkomst is.

Quinn

De Latijnse naam Quinn wordt vooral voor jongens gekozen maar is ook een upcoming naam voor meisjes.

Robin

Eén van de bekendste unisex-namen is Robin. Er worden bijna evenveel jongen als meisjes geboren met deze naam. En dat snappen wij wel met de betekenis ‘schitterend’.

Dani

De naam Dani komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent ‘Mijn rechter is God’. De naam is afgeleid van Daniël en scoort vooral goed bij jongens. Toch komen er steeds meer meisjes bij met de naam Dani.

Lux

De naam Lux komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘licht’. Het is een stoere naam die, met name in het buitenland, vooral wordt gegeven aan meisjes, maar de laatste jaren krijgen ook steeds meer jongens de naam Lux.

Bowie/Bodhi

Deze hippe naam is zowel voor jongens als meisjes populair. De naam betekent ‘overwinning’. Wij zijn fan!


Bekijk hier onze 12 hilarisch herkenbare cartoons over het leven als kersverse moeder.