Hippe-Geboortekaartjes > DIY-labels geboortekaartje | Hippe-Geboortekaartjes

DIY-labels geboortekaartje

Trend-alarm! Hier ben je helemaal op de juiste plek om een label voor aan je geboortekaartje te vinden! Lees goed onze toelichting onderaan de pagina voor het mooiste label aan je kaartje.

0 kaartjes
Sorteer op
Sorteer op: Nieuw Populair Bestverkocht Aanbevolen

DIY-labels

Alle labels op deze pagina zijn DIY-labels. Dit betekent dat je de labels zelf moet knippen of snijden en zelf het gaatje erin moet knippen. Tip: bestel de labelkaartjes alvast van tevoren (samen met je enveloppen) zodat je in je verlof aan de slag kunt. Lukt het niet van tevoren, ook geen punt: met wat hulp is het zo gedaan en heb jij het hipste geboortekaartje met label!

Geboortekaartje met label: hoe werkt het?

Op deze pagina vind je allerlei ontwerpen voor labels. Kies jouw favoriet uit en bestel deze. Let op: alle ontwerpen zijn standaard en staan vast. Dit betekent dat ze niet te bewerken zijn. Om ze te bestellen moet je echter wel op 'bewerk deze kaart' klikken. Daarna kun je op 'voorbeeld bekijken' klikken om het bestelproces in te gaan. De labels met 'Kraamfeest' zijn trouwens op de achterkant wel te bewerken, zodat je daar jouw persoonlijke info kwijt kunt.

Wil je toch zelf aan de slag en een tekst in een ander lettertype of bijvoorbeeld de naam of de geboortedatum van jouw kindje op de labels zetten? Dat kan! Speciaal voor jou hebben we 2 lege kaartjes onderaan deze pagina gezet, één format voor 10 labelkaartjes van ongeveer 2 bij 10 centimer en één format voor 4 labelkaartjes (of kraamborrelkaartjes) van 5,25 bij 3,5 centimeter (of een slagje kleiner, dat is afhankelijk van op welk formaat je deze liggende kaart bestelt). Lees verder voor wat tips als je zelf labelkaartjes gaat maken!

Zelf labels voor je geboortekaartje maken

Als je goed kijkt zie je bij de zelfbewerken-kaartjes (net als op de standaard-labelkaartjes) snijtekentjes aan de zijkanten staan. Deze kun je eventueel omkleuren of zelfs verwijderen (of bijvoorbeeld alleen aan de achterkant laten staan). Ga je aan de slag met de teksten, zet dan het hulpraster aan - dit kan midden-boven je kaart. Zo kun je de tekst recht onder elkaar op het label zetten - hoewel het niet heel nauw komt, omdat elk labeltje uniek is! Denk eraan dat je aan de linkerkant wat ruimte overlaat om een gaatje te kunnen boren.

Tips bij het bestellen van geboortekaartjes met label

1. Het is het mooist als je het labeltje in dezelfde papiersoort af laat drukken als je geboortekaartje. Ga je echter voor een label met kraft-achtergrond, dan is Oud-Hollands papier de beste keuze.

2. Leuk touw kun je kopen bij de HEMA, Dille&Kamille, Pipoos of een andere hobbywinkel. 

3. Ook een gaatjestang kun je bij bovengenoemde winkels krijgen. Een gaatjestang wordt ook wel ringetjestang, oogjestang of ringhechttang genoemd. Je kunt trouwens ook gewoon met een perforator gaatjes maken - dat richt alleen iets lastiger.

Filters ×
Toegepaste filters filters wissen

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: