Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je gaat een leuke en spannende tijd tegemoet en je kunt vast niet wachten om aan de slag te gaan met alle voorbereidingen. Eén van de voorbereidingen is natuurlijk het versturen van het geboortekaartje van je kindje! Waarschijnlijk verstuur je het liefst zo snel mogelijk na de geboorte van je kindje het geboortekaartje, maar om dat te kunnen doen is het slim om alvast alles voor te bereiden. Wanneer moet je daarmee beginnen en waar moet je allemaal aan denken? Wij nemen je stapsgewijs mee in het bestellen van je geboortekaartje vanaf het uitzoeken tot aan het versturen van de geboortekaartjes (of de kaartjes door ons laten versturen). 

Wanneer geboortekaartjes versturen?

Het zal je misschien verbazen, maar volgens de etiquette moet je je geboortekaartjes razendsnel versturen, namelijk op de tweede dag na de bevalling. We zien dit in de praktijk echter steeds minder gebeuren: ouders kondigen de geboorte in eerste instantie aan via een whatsappje en bijvoorbeeld een social media-foto. Er zit dus minder druk op de bezorgtijd van het geboortekaartje, dat tegenwoordig meer een feestelijke aankondiging voor een selecte groep is. Daarnaast is voor veel speciale geboortekaartjes de levertijd langer dan vroeger, en is de snelle deadline van de tweede dag niet haalbaar. Ons advies: maak van het geboortekaartje echt iets speciaals en laat je niet opjutten door verwachtingen over een snelle bezorging: mensen zijn sowieso vereerd een kaartje te krijgen, ook al duurt het wat langer dan vroeger.

Geboortekaartjes bestellen: hoe werkt het?

1) Zoek een hip geboortekaartje uit
Allereerst begin je natuurlijk met het uitzoeken van het geboortekaartje zelf! Willen jullie weten of je een jongen of meisje krijgt? Dan kun je na de geslachtsbepalingsecho of de 20 wekenecho meteen op zoek naar een mooi geboortekaartje. Blijft het geslacht voor jullie nog een verrassing tot aan de geboorte? Dan kun je kiezen of je twee verschillende versies van het geboortekaartje uitzoekt of dat je gaat voor een leuk unisex geboortekaartje. Je kunt beginnen met het bekijken van alle jongens-geboortekaartjes of alle meisjes-geboortekaartjes , of als je een specifieke stijl in gedachten hebt kun je ook beginnen bij al onze stijlen. Ontwerp je liever je geboortekaartje zelf? Begin dan op onze zelf-makenpagina en kies een blanco geboortekaartje in het gewenste formaat.

2) Bestel een proefdruk van je geboortekaartje
Wanneer je klaar bent met het ontwerpen en of personaliseren van je geboortekaartje kun je heel eenvoudig een eerste proefdruk bestellen voor €1,- of €2,50 zodat je je geboortekaartje in het echt kunt bekijken. Als je graag alles op tijd geregeld wilt hebben voor je bevalling, raden wij aan om aan het eind van je tweede trimester of aan het begin van het derde trimester van je zwangerschap een proefdrukje te bestellen. Je proefdruk komt in een heel erg leuk verrassingspakketje samen met samples van de papiersoorten en envelopkleuren. Kijk goed of je geboortekaartje helemaal naar je smaak is en of er geen (spel)fouten op staan. Naar aanleiding van je proefdruk kun je nog aanpassingen maken en beslissen of je bijvoorbeeld een andere papiersoort wilt of leuke extra’s wilt toevoegen zoals een houten hartje of een labeltje aan een touwtje. Zo kun je het geboortekaartje echt uniek maken! Maak de laatste aanpassingen aan het geboortekaartje in je account zodat alles klaar staat voor als je kindje straks geboren wordt! Bedenk ook of je bijvoorbeeld een geboortebord, geboorteposter of raamsticker van je geboortekaartje wilt bestellen zodat je die als geboorteaankondiging kunt gebruiken.

3) Verzamel de adressenlijst
Wanneer je helemaal klaar bent met ontwerpen en het geboortekaartje helemaal naar wens is, kun je beginnen met het voorbereiden van de verzending. Maak een lijst van familieleden, vrienden en collega’s aan wie je het geboortekaartje wilt versturen. Als de lijst compleet is, kun je beginnen met het verzamelen van alle adressen. Dit kan best een tijdrovend klusje zijn, dus wij raden aan om hier op tijd mee te beginnen! Een adressenlijst kun je heel eenvoudig in een Excelbestand maken. Je kunt ook een persoonlijke adressenlijst aanmaken in het adresboek in je eigen account zodat je alle adressen ook weer eenvoudig kunt gebruiken als je later nog een kindje krijgt.

4) Bereid de verzending van je geboortekaartje voor
Als je adressenlijst compleet is, kun je nadenken over hoe je de geboortekaartjes wilt versturen. Wil je zo min mogelijk zorgen hebben tijdens je kraamtijd en volop kunnen genieten van tijd met je kindje? Dan raden wij twee opties aan:

1) Bestel alle enveloppen vooraf zodat je aan het begin van je verlof alle adressen alvast op de enveloppen kunt schrijven, zodat je als je kindje geboren is direct de kaartjes kunt verzenden! TIP: vergeet niet om ook alvast geboorte- postzegels in huis te halen zodat alle enveloppen helemaal klaarliggen en je alleen nog de geboortekaartjes erin hoeft te doen.

2) Wil je alle zorg uit handen geven? Kies dan voor onze verzendservice! Wij pakken dan alle geboortekaartjes voor je in en versturen de kaartjes direct naar je familie en vrienden.

5) Verstuur je geboortekaartjes
Heb je al deze stappen doorlopen voor je uitgerekende datum? Zorg ervoor dat je partner kan inloggen in jouw account zodat je het bestellen van de geboortekaartjes aan hem/haar kunt overlaten. Daarna ben je helemaal klaar met het voorbereiden van je geboortekaartje! Je kunt nu lekker genieten van je verlof en wachten op de geboorte van je kindje. Na de geboorte van je kindje, check je het geboortekaartje een allerlaatste keer op (spel)fouten en plaats je een eindbestelling. Afhankelijk van de hoeveelheid kaartjes in je eindbestelling en of je een geboortekaartje met hout of folie hebt besteld duurt de bezorging 1-3 werkdagen. Wil je goed voorbereid zijn en weten wanneer je je geboortekaartjes bezorgd worden? Lees dan deze pagina goed door. Heb je voor directe verzending gekozen, dan hoef je na het bestellen van de geboortekaartjes niks meer te doen en kun je heerlijk genieten van je kleintje. Heb je ervoor gekozen om de geboortekaartjes zelf te versturen en liggen de enveloppen al klaar? Dan hoef je alleen nog maar de geboortekaartjes in de envelop te doen, ze dicht te plakken en kun je tijdens een wandelingetje met de kinderwagen naar de dichtstbijzijnde brievenbus lopen om je geboortekaartjes te versturen! 

geboortekaartjes verzenden met kraft envelop