Hippe-Geboortekaartjes > Geboorte versiering en kraamkado’s: tips en inspiratie

Geboorte versiering en kraamkado’s: tips en inspiratie

Hoera, jullie kindje is geboren en dat is reden voor een feestje! Met onze geboorte versiering en kraamkado ideeën gaat dit nog feestelijker worden. Versier het raam of de tuin met één van onze geboorte aankondigingsproducten en geef de leukste geboortebedankjes weg aan kraambezoek. Ben je hiervoor op zoek naar tips en inspiratie? Dan zit je hier op de juiste pagina!

Geboorte versiering voor in de tuin en op het raam

Geboortebord

Een superleuke manier om de buurt te vertellen over de geboorte van je kleintje is een geboortebord! Dit is een weerbestendig bord gemaakt van hard, maar flexibel plastic. Je kent ze misschien wel als 'makelaarsbord' bij huizen die te koop staan. Je kunt kiezen voor de voorkant van je geboortekaartje, een bord kiezen uit onze collectie of zelf je eigen bord ontwerpen!

Raamstickers geboorte

Laat de hele buurt zien dat jullie kleintje is geboren met een mooie raamsticker. Je kunt kiezen voor een ronde, bewerkbare raamsticker of een geboortesticker op aanvraag. Dit kan ook in de stijl van het geboortekaartje! De sticker bevestig (en verwijder) je gemakkelijk aan de binnenkant van het raam. 

Tuinbord geboorte

Nog een originele manier om iedereen te laten weten dat je kleintje is geboren, is het geboortebord voor in de tuin. Dit weerbestendige tuinbord kan je gemakkelijk op een houten paal bevestigen, verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt. Je kunt kiezen uit de voorkant van je geboortekaartje of een tuinbord in de vorm van een hart, wolk, regenboog, cirkel of wegwijzer.

Geboortevlag

Op zoek naar een luxe geboortevlag? Deze vlaggen van stevig, weerbestendig materiaal bevestig je eenvoudig aan je eigen vlaggenstok! Zo maak je de voorgevel van je huis vrolijk en laat je de buurt zien dat je zoon of dochter geboren is. De duurzame vlag kan elke verjaardag weer opgehangen worden: zo heb je er jaren plezier van.

Tip: is jullie kindje nog niet geboren? Dan kan je er ook voor kiezen om het product zonder geboortedatum te bestellen. Zo haal je het al voor de geboorte in huis.

Geboortebedankjes als kraamkado

Na de geboorte, komt je omgeving waarschijnlijk op kraambezoek om de kleine te bewonderen. Naast beschuit met muisjes, kan je bezoek na hun komst een leuk geschenkje meegeven als herinnering aan dit prachtige moment. Dit kan in de vorm van doopsuikers/suikerbonen, die worden verpakt in bijvoorbeeld een leuk doorzichtig zakje, in een glazen potje of in één van de verpakkingen die wij op Hippe-Geboortekaartjes aanbieden. Andere leuke ideeën voor geboortebedankjes zijn flesjes bellenblaas, een klein plantje in een potje of zeepjes. Personaliseer de verpakking door er een mooie sticker met de naam of in de stijl van het geboortekaartje op te plakken. Wil je helemaal voor een wauw-effect gaan? Versier de doopsuiker dan met een fluweel lintje, luxe paperclip, splitpen of touwtje.

Traktatie broertje/zusje

Heeft jouw kindje een broer en/of zus? Dan wordt er natuurlijk met trots uitgedeeld. Hieronder delen we een aantal ideeën voor een originele traktatie:

  • Zakjes met roze of blauwe muisjes en een badeendje
  • Zakjes met een bakje popcorn
  • Zakjes met stoepkrijtjes of bellenblaas
  • Zakjes met koekjes of snoepjes

Tip: op Pinterest en Instagram vind je ook ontzettend veel leuke ideeën voor geboortebedankjes en traktaties!

Maak de traktatie compleet met één van onze stickers, speciaal voor de komst van een broertje of zusje. Denk aan een sticker met de tekst: Hoera, een zusje/broertje! of Mijn broertje/zusje *naam* is geboren! De stickers pas je zelf naar wens aan in onze opmaaktool en dus kan je ook de naam van het kindje hierin verwerken. Wij zijn fan!